Goa

Goa som är beläget på Indiens västkust är definitivt ett av Indiens mest spännande och populära resmål. Goa som även kallas “Queen of the beaches” är känt för sina långa gyllenbruna stränder som omringas av det Arabiska havet. Kusten längs Goa sträcker sig hela 131 km. Goa var en Portugisisk koloni ända fram tills 1961 och det märks fortfarande tydligt i den Indiska kulturen, maten och människorna. Huvudstaden i Goa heter Panaji och är en lugn och charmig stad med ungefär 65 000 invånare. Den största staden i Goa heter Vasco da Gama som är uppkallad av den portugisiske upptäcktsresanden med samma namn.

Att göra i Goa

Ett som är säkert är att Goa är billigt och ger garanterat soltimmar. Den bästa tiden att åka är från mitten av November till mitten av Februari då vädret är som bäst. Goa har mycket att erbjuda från vackra stränder, galna festivaler, shopping, kultur, dykning och mycket mer. Agonda beach är en populär strand för den som söker lugn och ro. För den som vill dyka så passar det bäst mellan Oktober och Maj, dykningen sker vid Grande Island strax utanför Vasco da Gama. Matkulturen i Goa är en spännande blandning av Indiska, Portugisiska och Arabiska influenser. Vanliga ingredienser inkluderar fisk & skaldjur, kokosnötsmjölk, ris och lokala kryddor.

Shopping i Goa

Vill du shoppa när du är i Goa så kan du besöka nån av de stora marknader som finns i här. En av de mest kända marknaderna heter Mapusa och hit kommer folk från hela Goa för att sälja eller köpa varor av alla dess slag. Här hittar du allt från textiler, hantverk, antikviteter, kryddor och mycket mer. En annan känd marknad är Anjuna loppmarknad. Detta är en mycket välbesökt marknad av såväl turister som indier. Här kan du hitta kläder, hantverk och mycket mer, lär dig att pruta så kan du göra några riktigt bra köp. Som sagt Goa har något för de allra flesta vare sig det är vila eller aktivitet som står på reseschemat.